A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

З робочою поїздкою на Закарпаття прибули представники ПАРЄ

Дата: 05.05.2022 21:51
Кількість переглядів: 186

Сьогодні заступник очільника Закарпаття Василь Іванчо провів зустріч із головою секретаріату ПАРЄ з питань міграції, біженців та внутрішньо переміщених осіб Тетяною Термачіч, членами Асамблеї П’єром Аланом Фрідезом, Дженіфер де Тамерман та народною депутаткою України Ларисою Білозір. 

Фото без опису

Йшлося про умови, котрі створили в регіоні для переселенців. Василь Іванчо наголосив, зокрема, що важливою складовою допомоги є психологічна підтримка тих, хто постраждав від війни. На зустрічі обговорили й реалізацію обласної програми «Турбота», за якою на першочергові потреби ВПО виділили 25 млн грн.  

Пан П’єр Алан Фрідез своєю чергою зауважив, що готує доповідь щодо гуманітарних наслідків російської агресії, тому обговорили кілька аспектів, пов’язаних з переселенцями. 

«Багато людей з інших регіонів через війну переїхали на Закарпаття. Сьогодні населення регіону становить понад півтора мільйона. Чимало українців, які в перші дні виїхали за кордон, повертаються або до нас, або у звільнені райони. Уже зараз ми розуміємо, що значна частина громадян залишиться в області, тому працюємо над створенням відповідних умов», — підкреслив заступник голови ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь