A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

За тиждень 70 жителів Колочавської ТГ вакцинувалися проти коронавірусу

Дата: 02.04.2021 15:04
Кількість переглядів: 1316

У понеділок, 22 березня в Колочавській амбулаторії загальної практики сімейної медицини стартувала вакцинація від коронавірусу. В першу чергу вакцинували всіх медичних працівників. І хоча в перший день вакцинації люди ще боялися, то вже вкінці тижня охочі вакцинуватися ставали в чергу.

Завідувач Колочавської  АЗПСМ Василь Леньо розповів, що станом на п’ятницю, 2 квітня у Колочавській ТГ вакцинувалися 70 жителів громади.

Фото без опису

 «У нас працює пункт, де медичні працівники вакцинують люде, -розповідає Василь Леньо.-  На сьогодні привиті вже всі медичні працівники, голова Колочавської сільської ради Василь Худинець, деякі соціальні працівники, кілька осіб старше  80 років. Люди переносять вакцинацію легко, на місці уколу з’являлися почервоніння, припухлість чи больова реакція. Також після вакцинації може бути відчуття втоми, невелика температура, головний біль чи біль у тілі, що типовою реакцією організму в перші три дні, коли організм виробляє антитіла до інфекції, яку "імітує" вакцина. Симптоми минають самі. На сьогодні вакцинація є єдиним захистом від респіраторної хвороби COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.  Тож маємо вакцинуватися, не боятися, слухати спеціалістів та читати лише перевірені джерела інформації».

Тож всі бажаючі вакцинуватися мають звернутися до свого сімейного лікаря і записатися в чергу. А  хто отримав першу дозу вакцини,  через 12 тижнів вакцинуватимуться вдруге.

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь