A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Разом зробимо Колочаву чистою!

Дата: 07.04.2021 14:17
Кількість переглядів: 1302

Навесні, коли сніговий покрив сповзає з землі, показується й найболючіша проблема не лише села Колочава, але й багатьох інших населених пунктів – сміття. Організувати суботник і прибрати сміття не складно, проблема - куди дівати зібране?  Після довгих років наполегливих пошуків шляхів вирішення сміттєвої проблеми Колочавською сільською радою, вихід знайшли завдяки виграному проєкту «Заходи з запровадження сортування та утилізації сміття в природно-заповідних зонах Карпат» Міністерства розвитку громад та територій України.

 

Фото без опису

 

 «Вже багато років ми шукаємо різні варіанти на всіх рівнях влади, за кордоном тощо, що нам робити з твердими побутовими відходами? - розповідає голова Колочавської сільської ради Василь Худинець. – Зробити полігон для сміття, як в інших населених пунктах, ми не можемо, бо Колочава знаходиться по сусідству з національним природним парком «Синевир» і це заборонено законом. Лишається лише варіант сортування його і вивезення, який тепер і впроваджуємо. Зараз ми закуповуємо два великі контейнери для сміття. Також цього року в рамках проєкту буде куплений сміттєвоз, а наступного – мобільна сортувальна лінія».

За словами Василя Худинця, вже зараз укладаються угоди з тячівськими підприємцями, які погодилися забирати сміття з Колочави і вивозити його аж за межі Закарпатської області – в межах області жодна громада не хоче його приймати до себе на сміттєвий полігон. Тож через тиждень-півтора з Колочави сміттєвози вже вивозитимуть тверді побутові відходи.

Також закликаємо жителів громади не викидати сміття будь-де, адже незабаром в Колочавській територіальній громаді буде створений пункт прийому вторинної сировини, а мешканців вчитимуть правильно сортувати тверді побутові відходи. Давайте разом зробимо Колочаву чистою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь