A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Колочавський центр культури Карпат майже добудовано!

Дата: 24.04.2021 12:12
Кількість переглядів: 1072

На етапі завершення роботи по будівництву культурно-мистецького центру у селі Колочава, який весною  2019 році Колочавська сільська рада почала зводити  «з нуля» у центрі села.

Крита будівля в карпатському стилі з каменю та дерева гордо височіє на фоні гір та органічно вписується в гірський ансамбль. Споруду доповнює сцена, яку можна використовувати з двох сторін, залежно від кількості глядачів. Будівля амфітеатру також включає адміністративне приміщення та конференц-зал на 100 осіб.

 

Фото без опису

«На сьогоднішній день амфітеатр готовий на 95 відсотків, залишилися лише невеличкі роботи,-   розповідає  голова Колочавської сільської ради, куратор проекту Василь Худинець. – Вже у червні плануємо його урочисто відкрити та провести перший фестиваль».

 Будівництво ведеться в рамках проєкту «Світ карпатських розет – заходи із збереження унікальності культури Карпат» та здійснюється за підтримки Європейського Союзу в рамках програми транскордонного співробітництва  Польща-Білорусь –Україна  2014-2020. Мета проєкту – збереження культурної та історичної спадщини Карпат – традицій, ремесел, звичаїв, музики, архітектури.

 «Один з кращих кейсів, який рекомендую брати на замітку головам гірських громад, що прагнуть розвивати туристичний і культурний потенціал своїх територій, -  прокоментувала будівництво центру у Колочаві виконавча директорка  Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати- Україна»  Галина Литвин, яка є ще й координаторкою заходів цього проєкту. - Такі зміни та результати як у Колочаві – це ще одне підтвердження того, що немає нічого неможливого, якщо є спільне бачення та бажання розвивати свою громаду!»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь