A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Працівники Колочавської сільської ради прибрали від сміття береги Тереблі, біля впаду у Вільшанське водосховище

Дата: 04.06.2021 16:50
Кількість переглядів: 879

Річку Тереблю ще двісті років тому почали використовувати як транспортну артерію, коли її водами сплавляли деревину. Та часи сплаву дараб по гірській річці давно минули, а свою транспортну функцію вона виконує досі, щоправда вже зовсім не почесну: тепер у своїх водах річка несе сміття аж до дамби Вільшанського водосховища. Численні акції по прибиранню берегів та вод водосховища час від часу проводять еко -активісти, волонтери небайдужі відвідувачі тощо.

Працівники Колочавської сільської ради сьогодні, 4 червня теж провели масштабну екологічну акцію і ретельно прибрали від твердих побутових відходів береги річки Теребля,біля впаду у Вільшанське водосховище, у селі Мерешор.  Найбільше назбирали пластикових пляшок, які найперше приносить вода. Всі вони разом із скляними пляшками будуть здані на переробку. А місцеві жителі мають можливість здати пластик, скло у пункт прийому вторинної сировини, який працює в Колочаві на території колишнього заводу.

Споконвіків наші предки дуже шанували воду, і досі вважається  великим гріхом кинути сміття, каміння чи плюнути у воду. Зіпсував воду – не буде честі твоєму роду. Вішанське водосховище завжди манить  на відпочинок своєю красою і тишею. Тож нехай воно залишається чистим! А це вже залежить від кожного жителя Тереблянської долини.  

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь