A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

У Колочаві стартував навчальний курс для рятувальників-волонтерів

Дата: 09.06.2021 15:10
Кількість переглядів: 1047

Днями стартував навчальний курс для  рятувальників-волонтерів в рамках проєкту «Активна молодь - запорука безпечної громади», який реалізується Громадською організацією «Спілка Ініціативної Молоді Закарпаття». Дванадцять активних молодих людей прийняли виклик і стали його слухачами.

 

У першому блоці занять тренери курсу Іван Філіпчук і Ростислав Мартинюк познайомили учасників з організацією та порядком проведення аварійно-рятувальних та інших  невідкладних робіт на об’єктах туристичних відвідувань; основними видами, методами та тривалістю проведення аварійно-рятувальних та інших  невідкладних робіт на об’єктах туристичних відвідувань в залежності від погодних умов, пори року та місцевості; порядком прийняття рішення про часткове або повне зупинення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт. Розповіли про роботу гірських рятувальних загонів в Україні, а також про організацію роботи таких служб за кордоном. Учасники переглянули документальний фільм «Приговорені Монбланом». Було проведено дискусію про залучення до рятувальних робіт волонтерів, а також необхідність створення в Україні мережі рятувальників- волонтерів на громадських засадах.

 

У другому блоці занять учасники курсу мали змогу ознайомитись з спеціальним спорядженням, яке використовується для порятунку людей в горах. Нові слова та  знаряддя викликали зацікавлення серед учасників курсу. Зокрема, виникло жваве обговорення методів застосування лавинного спорядження та дослідження стану снігу, скітурного спорядження, альпіністське спорядження та засобів для порятунку потерпілих, зокрема, альпійський візок. Спеціальне спорядження, яке використовується сучасними українськими волонтерами-рятувальниками було передано їм за сприяння української діаспори Німеччини від служби Bergwacht округ Мюнхен. Також використовувалось спорядження, яким підтримують волонтерів українські підприємці, зокрема це магазин спортивного спорядження SportZone  м.Київ.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки ГО Товариство Лева (м. Львів, Україна) за кошти Національного фонду підтримки демократії/ National Endowment for Democracy (м. Вашингтон, США).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь