A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

У Колочавській громаді вперше в історії відбувся Форум освітян

Дата: 28.08.2021 16:07
Кількість переглядів: 690

Протягом 27-28 серпня у селі Колочава вперше пройшов Форум освітян Колочавської територіальної громади. Протягом двох днів працівники сфери освіти обмінювалися досвідом та кращими кейсами із розвитку освіти у громаді. Організатор заходу - відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту та культури Колочавської сільської ради.

Фото без опису

Сьогодні Форум освітян продовжив свою роботу у Культурно-мистецькому центрі Колочавської сільської ради.

Урочисто відкрили захід концертною програмою талановиті вихованці хореографічного та театрального гуртків Центру культурних послуг Колочавської сільської ради, Колочавського ЗДО №4, учні Мерешорського ЗЗСО І-ІІ ст., учениця Колочавського ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 Марина Росада.

Під час урочистого відкриття Форуму освітян, було нагороджено почесними грамотами працівників освітньої галузі за вагомий внесок у розвиток галузі та високий професіоналізм.

Фото без опису

Голова Колочавської сільської ради Василь Худинець у своєму виступі привітав учасників заходу та розповів про новітні підходи в системі освіти і реформи, які чекають галузь у найближчому майбутньому. «Наша громада нова, і все у нас тепер відбувається вперше, і по-новому. По-новому ми й підходитимемо до освітнього процесу. У пріоритеті тепер – якість освіти. Я об’їздив багато європейських шкіл і всюди не просто дають знання учням, але й вчать нестандартно та критично мислити, бути креативними. Кожна дитина - особистість, а завдання вчителя – знайти у ній корінець таланту і розвинути його. Зміни всі зазвичай не дуже люблять, але це будуть зміни на краще. І наші діти нам колись за це подякують», - підкреслив Василь Іванович.

Фото без опису

Він також розповів про покращення матеріально-технічного стану у закладах освіти, зокрема, про проведені ремонти та закупівлю обладнання тощо.

У своєму виступі на панельній дискусії «Організація освітнього процесу в Колочавській територіальній громаді в умовах децентралізації» експерт  Микола Сюсько акцентував на важливості якнайшвидше розпочати роботу над створенням початкових шкіл, гімназій та ліцеїв у громаді, адже такі зміни передбачені реформою освіти в Україні і мають бути завершені до 2027 року.

Про сучасний стан освітньої галузі та її здобутки за минулий рік, плани на майбутнє під час свого виступу розповіла начальник відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту та культури Колочавської сільської ради Ганна Ігнатишин.

Під час панельної дискусії «Організація науково-методичної роботи в Колочавській територіальній громаді в умовах децентралізації» своїм досвідом поділилася методист відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту та культури Колочавської сільської ради Ганна Малета. На панелі також виступили директори шкіл, їх заступники та вчителі-методисти усіх закладів освіти громади.

Фото без опису

Рівень освіти в громаді визначає рівень розвитку самої громади, і роль вчителів в цьому процесі є ключовою. Форум освітян Колочавської територіальної громади дав можливість виявити сильні і слабкі сторони освітнього процесу, обговорити їх і разом почати працювати над стратегією розвитку освіти в громаді, адже, як каже народна мудрість, «що посіємо, те й пожнемо».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь