A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

3 вересня планується проведення заходів з пероральної вакцинації диких тварин від сказу

Дата: 30.08.2021 11:34
Кількість переглядів: 729

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області повідомляє, що 3 вересня 2021 року в межах території  Закарпатської області  на виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Україні на 2021 рік, планується проведення заходів з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Розповсюдження приманок із вакциною буде проводитись із залученням авіатранспорту(АН 2).  

План заходів погоджений рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісієї при Кабінеті Міністрів України від 29.01.2021 №1.

 

 Довідка: сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком енцефаліту зі стрімким пошкодженням функції центральної нервової системи і завжди закінчується летально. За даними Всесвітньої організації здоров’я (ВООЗ), сказ входить до першої п'ятірки основних небезпечних зоонозів, що завдають найбільших соціальних і економічних збитків. Щорічно від сказу у світі гинуть десятки тисяч людей, захворювання реєструється на території 110 країн світу. За оцінками ВООЗ, сказ входить до п'ятірки найбільш небезпечних зооантропонозів.

Джерелом збудника сказу є хворі тварини, які виділяють вірус із слиною. Основний шлях проникнення вірусу до сприйнятливого організму через пошкодження шкіри і слизових оболонок внаслідок укусів, ослинення та подряпин.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь