Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Колочавська територіальна громада нагороджена за розвиток туризму та за створення позитивного туристичного іміджу області.

Дата: 01.10.2021 12:09
Кількість переглядів: 854

Голова Колочавської сільської ради Василь Худинець взяв участь у Міжнародній конференції туристичних ініціатив «Сталий туризм українських Карпат», яка проходила в с. Нижнє Солотвино 29-30 вересня. Захід  організовано установою «Агенція регіонального розвитку Закарпатської області» спільно з Закарпатською обласною державною адміністрацією в рамках реалізації проєкту секторальної підтримки ЄС «Забезпечення розвитку сталого туризму в українських Карпатах».

Голова громади Василь Худинець виступив із доповіддю на тему: «Берегти старе, щоб жити по-новому: історико-культурна спадщина села Колочава — головний ресурс для розвитку туризму в громаді», де  поділився досвідом, як вивчення та збереження історико-культурної спадщини зробило село Колочава відомим, цікавим та популярним серед  туристів.

«Туристи чують всюди про село-музеїв, приїжджають в Колочаву і бачать також гори,  ліси, чудові краєвиди, дихають повітрям, знайомляться з гостинністю місцевих жителів  - і повертаються сюди знову. Але вже з родиною, друзями колегами тощо.  А це вже стимулює розвиток інфраструктури, побудови готелів,  відкриття садиб, ресторанів, кафе, сувенірних крамниць, фермерських господарств тощо.  Дбайливе ставлення до збереження історико-культурної спадщини стимулювало зацікавленість туристами краєм, а це в свою чергу – розвитку малого і середнього бізнесу в селі. Збереження історико-культурної спадщини Колочавської територіальної громади є прямомопропорційне її економічному зростанню», - наголосив у своєму виступі Василь Іванович.

Закарпатська обласна рада вручила почесну подяку трудовому колективу  Колочавської ТГ за вагомий внесок у розвиток туристичної галузі, створення позитивного туристичного іміджу області, сумлінну працю на благо громади.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь