A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Колочавська територіальна громада нагороджена за розвиток туризму та за створення позитивного туристичного іміджу області.

Дата: 01.10.2021 12:09
Кількість переглядів: 812

Голова Колочавської сільської ради Василь Худинець взяв участь у Міжнародній конференції туристичних ініціатив «Сталий туризм українських Карпат», яка проходила в с. Нижнє Солотвино 29-30 вересня. Захід  організовано установою «Агенція регіонального розвитку Закарпатської області» спільно з Закарпатською обласною державною адміністрацією в рамках реалізації проєкту секторальної підтримки ЄС «Забезпечення розвитку сталого туризму в українських Карпатах».

Голова громади Василь Худинець виступив із доповіддю на тему: «Берегти старе, щоб жити по-новому: історико-культурна спадщина села Колочава — головний ресурс для розвитку туризму в громаді», де  поділився досвідом, як вивчення та збереження історико-культурної спадщини зробило село Колочава відомим, цікавим та популярним серед  туристів.

«Туристи чують всюди про село-музеїв, приїжджають в Колочаву і бачать також гори,  ліси, чудові краєвиди, дихають повітрям, знайомляться з гостинністю місцевих жителів  - і повертаються сюди знову. Але вже з родиною, друзями колегами тощо.  А це вже стимулює розвиток інфраструктури, побудови готелів,  відкриття садиб, ресторанів, кафе, сувенірних крамниць, фермерських господарств тощо.  Дбайливе ставлення до збереження історико-культурної спадщини стимулювало зацікавленість туристами краєм, а це в свою чергу – розвитку малого і середнього бізнесу в селі. Збереження історико-культурної спадщини Колочавської територіальної громади є прямомопропорційне її економічному зростанню», - наголосив у своєму виступі Василь Іванович.

Закарпатська обласна рада вручила почесну подяку трудовому колективу  Колочавської ТГ за вагомий внесок у розвиток туристичної галузі, створення позитивного туристичного іміджу області, сумлінну працю на благо громади.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь