A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Академічний камерний хор «Кантус» виступив у Колочаві

Дата: 11.10.2021 09:38
Кількість переглядів: 750

Унікальну можливість послухати музичні духовні твори у виконанні академічного камерного хору «Кантус» отримали у суботу, 9 жовтня жителі та гості Колочавської територіальної громади. Понад сотні слухачів вживу та онлайн змогли насолодитися прекрасним концертом духовної музики, який вперше в історії лунав у дерев’яних стінах колочавської церкви-музею «Зішестя Святого Духа».

«Вже сто років у колочавській Церкві Зішестя Святого Духа не правилася служба. Коли наші прадіди будували її, їхня мета була зовсім інакша. Тому такі заходи духовного спрямування завжди на часі. Дякуємо всім, хто підтримав ідею концерту, прийшов насолодитися чудовим виступом. Дякуємо організаторам заходу - команді Єврорегіону та хору «Кантус», що дали можливість жителям нашої громади послухати прекрасний спів і духовно збагатитися», - наголосив у своєму виступі голова Колочавської сільської ради Василь Худинець.

«Завдяки промоції карпатських дерев’яних церков, ми відкриваємо для туристів унікальні об’єкти, які варті уваги. Переконана, що Святодухівська церква-музей у Колочаві є однією з таких особливих пам’яток, адже зовні відображає давні традиції у будівництві дерев’яних храмів, а всередині наповнена історією села», — зазначила керівниця Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Наталія Савка.

Академічний камерний хор «Кантус» – лауреат міжнародних конкурсів, учасник хорових фестивалів та форумів в Угорщині, Італії, Австрії, Німеччині, Великобританії, Швейцарії, Франції та ін. У репертуарі хору – духовна музика, музика Ренесансу, українські народні пісні та твори українських композиторів, колядки, твори сучасних композиторів, спіричуелси та джазові композиції. У 2009 роцi хор отримав почесне звання академiчного колективу. Диригент- Еміл Сокач.

Для приїжджих гостей заходу перед концертом проведено екскурсію Святодухівською церквою, яку за радянської влади зробили «музеєм атеїзму».

Концерт організовано в рамках проєкту «Карпатський шлях дерев’яної архітектури – спільні дії для збереження та промоції історико-культурної спадщини українсько-польського прикордоння», що реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» та Підкарпатською Регіональною Організацією Туристичною за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми ТКС Польща-Білорусь-Україна.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь