A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Залишимо нащадкам у спадок зелені гори, а не гори сміття!

Дата: 18.10.2021 09:22
Кількість переглядів: 1059

Сучасна людина споживає в рази більше всього ніж її предки, що спричиняє зростанню кількості відходів. В даний час проблема забруднення навколишнього середовища набирає обрисів екологічної катастрофи глобального характеру. Відходи розкладаються у природі місяцями, роками, навіть століттями, отруюючи все довкола.

 Проблема утилізації побутових відходів не зводиться лише до того, що несумлінні люди викидають сміття у невстановлених місцях. Ті побутові відходи, які збираються централізовано і без сортування відправляються на полігони, завдають планеті не меншу шкоду.

Ми не замислюємося над тим, наскільки швидко навколишнє середовище перетворить в прах пластикову пляшку, одноразовий підгузник чи поліетиленовий пакет?

Фото без опису

 

Наприклад, одяг з бавовни, льону, бамбукового волокна або віскози повністю переробляться під дією вологи і мікроорганізмів лише за три роки,  вовняні вироби - не більше  року. А от щоб щоб розклався  одяг з синтетичних матеріалів і старе взуття, потрібно близько 50 років.

Кинута на землю жувальна гумка зникне лише через 30 років, і то лише в теплому кліматі.

Поліетиленові пакети швидко увійшли в наше повсякденне життя, зробивши його більш комфортним і легким. Пакет може служити кілька хвилин, день, а  між тим термін розкладання поліетиленового пакета від 30 до 200 років!

Легкі і зручні пластикові пляшки є одним з найбільших забруднювачів довкілля. Головна проблема утилізації пластику полягає в тому, що в кілька разів дешевше виробити нову партію пляшок, чим займатися їх переробкою. А ось розкладаються пластикові пляшки від 450 до 1000 років, в залежності від клімату і складу пластику.

Щоб повністю зникли алюмінієві бляшанки  знадобиться від 80 до 500 років, скло лежатиме понад століття, одноразовий підгузник- 500 років!

Єдиним виходом є зменшення використання поліетилену,  сортування сміття та його переробка.

Для цього в Колочавській територіальній громаді відкрито  пункт прийому вторинної сировини на території колишнього заводу. Давайте будемо сортувати сміття і відправляти на переробку.

Залишимо нащадкам у спадок зелені гори,   а не гори сміття!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь