A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Колочавська громада поділилася досвідом з синевирцями щодо поводження зі сміттям

Дата: 28.10.2021 11:51
Кількість переглядів: 912

Вирішити проблему засміченості території та напрацювати механізми поводження з твердими побутовими відходами Колочавській територіальній громаді вдалося у короткий термін. Допоміг громаді проєкт «Заходи з запровадження сортування та утилізації сміття в природно-заповідних зонах Карпат», який ініціювала Колочавська сільська рада і зараз активно впроваджує його в життя. Проєкт став переможцем конкурсного відбору проєктів секторальної підтримки у Програмі регіонального розвитку «Підтримка розвитку депресивних територій» Міністерства громад та розвитку територій України, які реалізуються за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Фото без опису

Загальна ціль проєкту - спільними зусиллями громад підвищити якість життя мешканців та створити передумови для економічного розвитку територій в межах природно-заповідного фонду шляхом покращення екологічної ситуації.

Про досвід громади щодо налагодження збору, сортування та вивезення сміття розповів керуючий справами виконавчого комітету Колочавської сільської ради Василь Малета на робочій нараді, що 26 жовтня відбулася в офісі НПП «Синевир». У засіданні також взяли участь директор департаменту природно-заповідного фонду та земельних ресурсів Едуард Арустамян, директор НПП «Синевир» Микола Дербак, голова Синевирської ТГ Іван Чуп, заступник голови Синевирської ТГ Марія Красняник.

Головна тема наради - вирішення питання поводження з побутовими відходами у межах Синевирської територіальної громади.

Василь Малета розповів, що спочатку громада самотужки налагодила вивіз сміття, а потім в рамках проєкту Колочавська ТГ закупила найпотужніший в області сміттєвоз, який за окрему плату забирає в жителів громади сміття та вивозить його на полігон, де відходи сортують та відправляють на переробку. Незабаром також буде закуплено і встановлено на території громади мобільну сортувальну лінію та гідравлічний прес з механізмом склобою. У Колочаві також ще з весни працює пункт прийому вторинної сировини, де всі можуть здати скло та пластик.

Голова Синевирської ТГ Іван Чуп теж підтримав ідею щодо необхідності сортування сміття і, за його словами, Синевирська громада вивчила досвід Колочави і готова його переймати, бо тут є дійсно хороші напрацювання.

Зробити Тереблянську долину чистою можна лише пішовши шляхом, який вже проклала Колочавська ТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь