A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Колочавська учениця два місяці вивчала англійську мову в Чехії!

Дата: 23.11.2021 14:51
Кількість переглядів: 1063

В наш час надзвичайно актуальним є вивчення англійської мови, яка вже давно стала міжнародною мовою спілкування. Знання мови відкриває численні можливості та кордони. Наскільки важливо знати англійську нещодавно на власному досвіді пощастило переконатися учениці 11 класу Колочавського закладу загальної середньої освіти №2 (Брадолець) Уляні Хланті. Вона отримала унікальну можливість навчатися у Чеській Республіці.

Фото без опису

Село Колочава має договір про співпрацю з чеським містом-побратимом Глубока-над-Влтавою, в якому розташована міжнародна школа від Кембриджського університету. В рамках цієї співпраці Колочавська територіальна громада має можливість щороку відправляти одного учня чи ученицю, яким виповнилося 15 років, на безкоштовне навчання в «Townshend international school». Головна вимога: вільно володіти англійською розмовною мовою. Відбір учнів проводиться на конкурсній основі.

Фото без опису

У зв’язку з карантинними заходами, лише цього року вперше вдалося скористатися цією нагодою колочавській учениці.

Як розповіла Уляна Хланта, вона навчалася в рамках програми K-12 Cambridge International curriculum протягом вересня-жовтня цього року.

Фото без опису

«Враження від навчання настільки сильні,що їх важко передати словами, - розповідає Уляна. – Було водночас дуже цікаво і дуже складно. Особливо важким був перший тиждень. Між собою ми спілкувалися лише англійською мовою, користуватися телефонами дозволяли рідко. Тож треба було згадувати всі знання англійської мови, а це було не просто,бо в школі ми в основному вчимо граматику. Але мені дуже сподобалося. Я познайомилася з учнями Казахстану, Китаю, Австралії… Знайшла багато друзів, дізналася багато нового про культуру, звичаї побут інших країн. Ми вивчали англійську мову, ходили в похід в національний парк. Це було незабутньо».

Фото без опису

«Я дуже вдячний уряду чеського міста-побратима Глубока-над-Влтавою і особисто старості міста Томашу Їрсі за надану унікальну можливість для наших дітей підвищити рівень знань англійської мови. Шкода, що ще не багато дітей із нашої громади володіють достатнім рівнем знань ,щоб поїхати на навчання за кордон. Хочеться, щоб їх було більше.» -наголосив голова Колочавської сільської ради Василь Худинець.

Заохотити дітей до навчання можна різними способами, та подорож у нову країну - один з найефективніших стимулів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь