A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

У Колочавській громаді відпрацьовані батарейки можна викинути в спеціальні ящики

Дата: 24.12.2021 10:45
Кількість переглядів: 774

 

Батарейки – невід’ємна річ у житті кожної людини. Та корисні вони лише поки працюють. А що ж з відпрацьованими батарейками?

Фото без опису

 

До  хімічного складу таких батарейок входить свинець, олово, магній, ртуть, нікель, цинк і кадмій. Ці токсичні елементи завдають значної шкоди як здоров’ю людини, так і навколишньому середовищу.

    Луги здатні подразнювати  слизові оболонки і шкіру, кадмій завдає шкоди ниркам і легким, а від свинцю гинуть клітини крові, він вражає печінку і нирки, завдає непоправної шкоди нервовій системі і кістковим тканинам. Ртуть  негативно впливає на органи дихання, а цинк і нікель пошкоджують головний мозок. Всі ці отруйні елементи накопичуються в людському організмі, призводячи навіть до репродуктивних і онкологічних захворювань.

Фото без опису

  Викидати у контейнер з іншими відходами батарейку категорично заборонено! Лише одна пальчикова батарейка, потрапляючи на смітник, забруднює близько 20 кв. м землі або 400 л. води. А при спалюванні батарейок , що часто трапляється на сміттєзвалишщах,   шкода для здоров’я людини збільшується в десятки разів. Саме тому батарейки  треба викидати в окремі контейнери.

Фото без опису У Колочавській територіальній громаді налагоджено збір відпрацьованих батарейок. У приміщенні сільської ради та у всіх колочавських закладах освіти стоять спеціальні ящики, у які жителі громади можуть викидати старі батарейки. Їх потім Колочавська сільська рада відправлятиме на утилізацію.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь