A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

У Колочавській ТГ вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 15.02.2022 16:30
Кількість переглядів: 277

Сьогодні, 15 лютого, в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Багато жителів Колочавської територіальної громади у радянський час брали участь у бойових діях далеко за межами рідної держави і, навіть, континенту. Історики підрахували – наші чоловіки воювали у дев’яти гарячих точках світу. Найбільша кількість воїнів-інтернаціоналістів воювала в Афганістані. Всіх колочавських воїнів - інтернаціоналістів вшановано у музеї-меморіалі і їм поставлено пам’ятник у центрі села Колочава.

Сьогодні в Культурно-мистецькому центрі Колочавської сільської ради відбувся урочистий захід, присвячений воїнам-інтеранціоналістам, участь в якому взяли і воїни-афганці.

«Сьогоднішній день нагадує про мужність і вірність обов’язку . Війна - це рана, яка не лікується, яка принесла багато горя. В цей день вшановуємо і молимося за загиблих. А всім живим афганцям бажаємо мирного і довгого життя, міцного здоров’я та всіх благ»,- наголосив у своєму виступі заступник голови Колочавської сільської ради Юрій Кливець.

Всі виступи дітей в амфітеатрі були присвячені спогадам про афганську війну. Читачі сільської бібліотеки продекламували вірш «Вічний біль» про Афганістан, учні Колочавського ЗЗСО інсценували твір «Низький уклін Вам, ветерани!», здобувачі освіти Колочавського ЗЗСО №2 прочитали вірш колочавського поета Михайла Хланти «Поле бою», а учні Мерешорського ЗЗСО І-ІІ ст. зворушливо виконали діалог матері з сином про війну.Вихованці театрального та хореографічного гуртків Центру культурних послуг Колочавської сільської ради виступили із танцювальним привітанням перед учасниками бойових дій в Афганістані, а керівник центру Володимир Маркович виконав пісню «Афганська дружба».

Після урочистого заходу всі присутні разом із воїнами – афганцями поклали квіти біля пам’ятнику воїнам-інтернаціоналістам у центрі села Колочава.

Основний меседж заходу: пам’ятати минуле, щоб у майбутньому війни ніколи не було, щоб про війну не знали ніхто, ніколи і ніде…

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь