Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Спалювання трави в екосистемах відтепер каратиметься як диверсія

Дата: 23.03.2022 13:15
Кількість переглядів: 272

Щороку навесні, коли надворі теплішає, мешканці сіл, власники приватних будинків активно спалюють суху минулорічну траву, не підозрюючи, якої великої шкоди завдають природі. Адже такі необдумані вчинки - справжнє лихо для звірів, птахів, комах та рослин, інформує офіціний сайт Хустської районної військової адміністрації.

Фото без опису

А в умовах сьогодення - спалювання сухої трави взагалі прирівнюється до диверсійної роботи!

Наголошуємо, що за самовільне спалювання сухостою, опалого листя та інших рослинних залишків у воєнний час, громадянам загрожує не лише штраф у розмірі від 3060 до 12240 грн, а й можливе позбавлення волі до 15 років.

Крім того, палії суттєво відволікають органи та підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій України від здійснення своїх безпосередніх функцій та спричиняють значні витрати паливно-мастильних матеріалів для ліквідації таких пожеж. Це суттєво обмежує можливості пожежників та рятувальників оперативно реагувати на непередбачувані випадки, які можуть виникнути у разі загострення військових дій.

Закликаємо мешканців району бути свідомими й обережними!

Навіщо нести адміністративну та кримінальну відповідальність за випалювання сухостою, якщо енергію можна направити в корисне русло?

Наприклад, для допомоги нашій армії чи волонтерам!

Хустська районна військова адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь