A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Менш ніж за місяць через Закарпатську митницю в Україну заїхало 27 тисяч тонн гумдопомоги

Дата: 31.03.2022 08:35
Кількість переглядів: 222

Від початку військової агресії Закарпатська область транспортувала 200 вагонів з гуманітарною допомогою, з них 153 завантажили та відправили з гуманітарного хабу на базі заводу «Єврокар».

Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький на нараді під керівництвом Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

За його словами, обсяг надісланої в різні регіони України допомоги становить близько 4 235 тонн, з яких 3824 тонни відправили залізницею та 410 тонн – автомобільним транспортом. Одержувачами гуманітарних вантажів із Закарпаття є переважно Донецька, Луганська, Київська, Харківська, Сумська, Запорізька та Миколаївська області.

Отриманню такої великої кількості гуманітарних вантажів сприяло те, що чи не в кожній європейській країні були люди, які прагнули допомогти українцям, а також те, що на період воєнного стану Уряд максимально спростив процедуру пропуску гуманітарної допомоги від донорів через митний кордон.

«Загалом з 4 по 26 березня через Закарпатську митницю на територію України заїхало 27 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Близько 70% вантажів проїжджали нашу область транзитом, інші 30% опинялися на складі хабу. Тут їх сортували і вагонами відправляли у різні точки країни. Здебільшого надходить допомога у вигляді продуктів харчування, у тому числі й дитячого, предметів гігієни, води, теплого одягу, ковдр, матраців, карематів, медичних засобів», – прокоментував Мирослав Білецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь