Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

У регіоні створюють безпечний простір для евакуйованих дітей

Дата: 01.04.2022 09:55
Кількість переглядів: 253

На Закарпатті провели круглий стіл щодо створення безпечного середовища для дітей і дотримання прав вразливих категорій під час дії воєнного стану. Про це повідомляє офіційний сайт Хустської районної військової адміністрації.

Фото без опису

Зараз у регіоні проживають 352 вимушено переміщені дитини-сироти й дитини, позбавлені батьківського піклування. Також розмістили 351 дитину, яка на момент евакуації перебувала на утриманні закладів. 

Для координації таких осіб та сімей в області функціонує відповідна Комісія з питань евакуації.

За словами Світлани Якімеліної, начальниці Служби у справах дітей Закарпатської ОВА, у регіон переїхали й установи соціального спрямування. Йдеться, зокрема, про спеціалізований будинок дитини, що у сфері управління МОЗ, дитячі будинки-інтернати системи Мінсоцполітики, оздоровчий табір «Артек», центри соціально-психологічної реабілітації дітей, центри підтримки дітей та сім’ї тощо.

Учасники також обговорили особливості організації роботи органів державної влади щодо підтримки вразливих категорій населення в умовах воєнного стану, тимчасового розміщення, реєстрації ВПО, їхньої психологічної підтримки, надання медичної допомоги та інше.

До круглого столу долучилися керівники структурних підрозділів ОВА, фахівці у сфері соціального захисту, юстиції, представники Держприкордонслужби, громадських організацій та міжнародні партнери.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь