Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Всесвітній день авіації та космонавтики

Дата: 12.04.2022 10:25
Кількість переглядів: 282

12 квітня в Україні відзначають День працівників ракетно-космічної галузі та Міжнародний день авіації і космонавтики. Свято приурочене першому в історії польоту людини в космос, який тривав 108 хвилин.

Фото без опису

Працю українських фахівців ракетно-космічної галузі цінують у всьому світі. Відомий інженер і підприємець Ілон Маск, який інвестує мільйони доларів у розвиток цього напряму заявив, що українська ракета «Зеніт» по праву вважається однією з кращих раніше створених моделей.

А в 2016 році у Львові пройшов Чемпіонат світу з ракетомодельного спорту, перше місце в якому серед команд з 19 країн зайняли наші хлопці.

Та без сумнівів, найбільшою гордістю країни по праву можна вважати «Південний машинобудівний завод» у Дніпропетровську. Саме тут було створено чотири покоління бойових стратегічних ракетних комплексів та понад 70 моделей космічних апаратів. Спеціалісти «Південмашу» зуміли розробити і вивести екологічно чисті ракетоносії, надійні «Циклон» і конверсійні «Дніпро».

Нам дійсно є чим пишатись! Але яскравий успіх - це закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, це безперервні злети та падіння, це втілення найсміливіших ідей в ім’я прогресу України та бажання кожного з нас якісно виконувати свій обов’язок.

Хочеться звернутися до співвітчизників і побажати всім нам миру та впевненості в майбутньому. Бо попереду нас чекає ще дуже багато нових звершень.

Все буде добре!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь