Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Всесвітній день авіації та космонавтики

Дата: 12.04.2022 10:25
Кількість переглядів: 336

12 квітня в Україні відзначають День працівників ракетно-космічної галузі та Міжнародний день авіації і космонавтики. Свято приурочене першому в історії польоту людини в космос, який тривав 108 хвилин.

Фото без опису

Працю українських фахівців ракетно-космічної галузі цінують у всьому світі. Відомий інженер і підприємець Ілон Маск, який інвестує мільйони доларів у розвиток цього напряму заявив, що українська ракета «Зеніт» по праву вважається однією з кращих раніше створених моделей.

А в 2016 році у Львові пройшов Чемпіонат світу з ракетомодельного спорту, перше місце в якому серед команд з 19 країн зайняли наші хлопці.

Та без сумнівів, найбільшою гордістю країни по праву можна вважати «Південний машинобудівний завод» у Дніпропетровську. Саме тут було створено чотири покоління бойових стратегічних ракетних комплексів та понад 70 моделей космічних апаратів. Спеціалісти «Південмашу» зуміли розробити і вивести екологічно чисті ракетоносії, надійні «Циклон» і конверсійні «Дніпро».

Нам дійсно є чим пишатись! Але яскравий успіх - це закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, це безперервні злети та падіння, це втілення найсміливіших ідей в ім’я прогресу України та бажання кожного з нас якісно виконувати свій обов’язок.

Хочеться звернутися до співвітчизників і побажати всім нам миру та впевненості в майбутньому. Бо попереду нас чекає ще дуже багато нових звершень.

Все буде добре!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь