Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Словаччина готова надавати гуманітарну допомогу ромській громаді в області

Дата: 04.05.2022 08:47
Кількість переглядів: 218

Гуманітарна допомога ромам – у фокусі сьогоднішньої зустрічі керівництва області з представниками словацького уряду та ромської громади.

Фото без опису

За словами першого заступника голови ОВА Мирослава Білецького, з початком війни із «гарячих точок» на Закарпаття прибуло чимало представників ромської національності. Деякі виїхали за межі країни, деякі залишилися тут.

Сусідні держави створюють всі умови, аби допомогти переселенцям з України одягом, їжею.

«Аби підтримати тих, хто проживає у нас в області, прийняли рішення напрацювати механізм передачі гуманітарної допомоги зі Словаччини в Ужгород.

Зі свого боку, осередки, які займаються підтримкою ромів-переселенців, та лідери громадських організацій будуть максимально поширювати інформацію про можливість отримати таку допомогу в обласному центрі», – прокоментував Мирослав Білецький.

В обговоренні також взяли участь радник прем’єр-міністра Словацької Республіки з питань транскордонного співробітництва Едуард Бураш, радник прем’єр-міністра Словацької Республіки у справах ромів Ян Бук, уповноважений представник уряду Словацької Республіки у справах ромів Ян Герой та Павол Паніс Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь