A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

У Закарпатському ІТ-кластері сьогодні вже близько 120 резидентів

Дата: 01.06.2022 09:15
Кількість переглядів: 187

Попри всю критику, скепсис та всі складнощі в області офіційно створили й зареєстрували громадську спілку «Закарпатський кластер інформаційних технологій», яка ефективно функціонує та розвивається. На цьому наголосив голова ОВА Віктор Микита.

Фото без опису

«Рятувати цю галузь та не дати окупантам знищити потенціал ІТ-сфери України – саме це було нашою місією. А завдання зберегти ресурс для допомоги нашим ЗСУ було беззаперечним, і ми отримали підтримку держави.

У перші дні повномасштабного наступу ми не знали, як далеко просунеться ворог, тому розробляли протоколи майже для всього, що фізично могли прийняти на Закарпатті», – наголосив очільник ОВА.

За його словами, сьогодні в області ІТ-кластер об’єднав близько 50 компаній-резидентів та 70 ФОПів. Зараз розглядають ще майже 80 заявок на резидентство від компаній та ще 300 – від ФОПів.

Айтівці релокують бізнес здебільшого в Ужгород, Мукачево, Берегово, Хуст, Тячів. Але переїжджають і в села по всьому регіону, адже вони переважно працюють віддалено.

«Ми послідовно йшли до реалізації взятих на себе надважких зобов’язань і можемо звітувати про успішні кейси з бронювання представників цієї сфери. Уже отримали підтвердження на 50 IT-фахівців. Подали наступний пакет, до якого увійшли 67 осіб. У режимі 24/7 опрацьовуємо заявки.

Багато це чи мало — питання дискусійне. Однак для Закарпаття це безпрецедентний успіх та результат кропіткої роботи великої команди», – резюмував Віктор Микита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь