A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Актори Маріупольського драмтеатру провели першу репетицію в Ужгороді

Дата: 02.06.2022 11:35
Кількість переглядів: 213

Актори Маріупольського драмтеатру, які через війну стали вимушеними переселенцями, провели першу репетицію на головній сцені Закарпаття.

Фото без опису

Перша вистава театру буде про життя Василя Стуса, повідомила Людмила Колосович, в. о. директора – художнього керівника Донецького академічного обласного драмтеатру (м. Маріуполь), заслужена артистка України.  

За її словами, до роботи над п’єсою планують залучати і закарпатських акторів, а прем’єра запланована на кінець червня – початок липня. Людмила Колосович також зазначила, що в Ужгород вже приїхали 8 працівників театру, інші прибудуть згодом.  

«Зараз ми концентруємося на творчості – це перше, що потрібно. Творчість, вистава, дія – це результат роботи театрального мистецтва. Що б не відбувалося за кулісами, наше завдання – це дія, дія на сцені», – підкреслив директор департаменту культури, національностей та релігій ОВА, заслужений артист України Євген Тищук. 

Під час перших зборів трупи акторів директор Закарпатського академічного обласного українського муздрамтеатру ім. братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв Василь Марюхнич побажав акторам успіху та висловив сподівання на творчу співпрацю і взаєморозуміння.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь