Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

В онлайн-режимі науковці з різних куточків світу вивчатимуть флору і фауну НПП «Синевир»

Дата: 03.06.2022 14:45
Кількість переглядів: 256

Науковці із 40 країн світу у режимі онлайн можуть спостерігати та вивчати флору і фауну перлини Карпат – озера Синевир. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Фото без опису

За його словами, керівництво НПП «Синевир» спільно з Нідерландською компанією Silence TV Europe, Представництвом в Україні інституту реінтродукції на території заповідника впроваджують багатовекторний проєкт з відтворення біологічного розмаїття та налагодження фото/відеомоніторингу за водним дзеркалом озера Синевир.

Цьому буде сприяти спеціально встановлене обладнання, яке ретранслюватиме телевізійний сигнал. Перегляд буде доступний на ютуб-каналі, фейсбук-сторінці, телеграм-каналі та SILENSETV.

Науковці та керівництво заповідника переконані, що такий формат зможе показати вченим і всім зацікавленим, як змінюється навколишнє природне середовище та як зберегти і повернути в природу рідкісні біологічні види.

«Озеро Синевир і парк навколо – одна з улюблених локацій закарпатців. Можливість показати в мережі широкому загалу неймовірні краєвиди Карпат точно сприятиме розвитку екотуризму, а отже і збільшенню уваги до проблем заповідника», – прокоментував Мирослав Білецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь