A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Закарпаття може перейняти досвід австрійського Бургенланду у сфері енергетики

Дата: 07.06.2022 11:36
Кількість переглядів: 191

Під час візиту австрійської делегації на Закарпаття очільник ОВА Віктор Микита разом із головою Уряду землі Бургенланд Республіки Австрія Гансом Петером Доскоцілом обговорили питання енергетичної безпеки.

Фото без опису

Досвід, який має Бургенланд у цій сфері, — колосальний. Сьогодні регіон самостійно забезпечує себе електроенергією на 130% від потреби, і це не тільки безперебійне постачання енергії населенню, а й можливість подальшої реалізації її на ринку для отримання додаткового прибутку.

«90% енергії отримують завдяки вітровим електростанціям, 10% — завдяки сонячній енергії. Зараз Бургенланд робить великі інвестиції саме у сонячні електростанції, збільшення кількості яких — одне з пріоритетних завдань», — зауважив Віктор Микита.

За його словами, наступний крок — це створення масштабної системи акумулювання та зберігання енергії для можливості накопичення ресурсу з метою подальшої реалізації.

«Бургенланд демонструє та декларує усій Європі, що завдяки правильній стратегії можна стати незалежними від російської нафти та газу й ефективно протистояти підвищенню цін на енергоносії в довгостроковій перспективі.

Це чітка позиція голови Уряду землі Бургенланд Республіки Австрія. Так само чітка, як і підтримка суверенітету України.

Упевнений, що завдяки нашій співпраці Закарпаття отримає важливі проєкти та прогресивні ідеї для інтеграції в регіональну економіку», — наголосив Віктор Микита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь