Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

8 медзакладів області отримають телеметричні кардіографи для вагітних

Дата: 20.06.2022 15:45
Кількість переглядів: 200

Закарпаття отримає нові апарати телеметричних кардіографів для вагітних. Їх у межах гуманітарної допомоги Україні надала Польща. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Фото без опису

«Відповідно до розподілу Міністерства охорони здоров’я 10 пристроїв надійдуть в Ужгородський міський пологовий будинок, Мукачівську, Берегівську, Виноградівську, Хустську, Міжгірську, Рахівську, Тячівську районні лікарні», – прокоментував Мирослав Білецький.

Телеметричні кардіографи використовують для оцінки стану плоду, його активності і серцебиття, тонусу матки тощо. Важливо, що для проведення такого аналізу не потрібна присутність лікаря, він лише під’єднує датчики. У деяких випадках вагітні вимагають більш пильного нагляду, тому перевірку на апараті КТГ необхідно проводити щодня або двічі на день. Йдеться насамперед про жінок з різними патологіями (діабет, онкологія, серцево-судинні захворювання).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь