A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Під час координаційної ради голови ТГ Хустського району вивчали досвід Колочави у залучені грантів

Дата: 15.07.2022 11:29
Кількість переглядів: 420

Один із вагомих факторів  розвитку територіальних громад є залучення фінансування для реалізації проектів із додаткових джерел,зокрема, таких як гранти та інвестиції. Колочавська територіальна громада в Хустському районі має  один найбільших досвідів у залученні таких коштів. Своїм напрацюваннями та досягненнями у цьому напрямку голова громади Василь Худинець поділився з головами громад Хустського району під час  координаційної ради, яка відбулася у четвер, 14 липня у селі Колочава в амфітеатрі.  

Фото без опису

   «Залучення коштів у громаду за допомогою проектів дозволило Колочавській ТГ вирішити проблеми, які на місцевому рівні є дуже болючими,а на державному не в пріоритеті,- розповідає Василь Худинець. -  Для прикладу, це проблема із сміттям. Лише проект допоміг нам закупити сміттєвоз та налагодити вивезення твердих побутових відходів. І день, коли по вулицях Колочавської ТГ поїхала машина за сміттям, можна назвати історичним».

Фото без опису

    Поділився Василь Іванович і досвідом роботи з грантами у воєнний час. Завдяки поданому і вигарному проекту, чеська громадська  організація «?lov?k v tísni» виділить кошти для капітального ремонту чотирьох будівель Колочавської сільської ради. Їх буде переобладнано на комфортне житло з усіма умовами для внутрішньо переміщених осіб.

     Фото без опису

«Колочавська громада має багато напрацювань і величезний досвід роботи з проектами, має стратегію та плани на майбутнє. Війна завадила  реалізації багатьох планів як в громаді, так  і в цілому регіоні, зокрема,  будівництву доріг в Хустському районі», - наголосив  голова Хустської районної військової адміністрації  Віктор Сабадош.

Відзначив досягнення громади в грантових програмах і голова Хустської районної ради Назарій Павлій. «Ми обов’язково переможемо в цій війні і наші громади розвиватимуться в нових кращих умовах»,- наголосив він.

Фото без опису

Учасники координаційної ради також  оглянули об’єкти Колочавської сільської ради  побудованих та реставрованих за допомогою  додаткових джерел фінансування. Особливо вразила музей-церква Святого Духа на Горбі, яку перекрито в кінці минулого року в рамках програми Президента України «Велика реставрація» . Тепер біля святині також облаштовано нову огорожу та вимощено бруківкою доріжки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь