Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

З Днем Української Державності!

Дата: 28.07.2022 14:17
Кількість переглядів: 232

   Сьогодні Україна вперше відзначає День Української Державності. Нове державне свято відтепер відзначатиметься щороку у день хрещення Київської Русі-України -  28 липня.

Фото без опису

Воно  пов'язане з утвердженням традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва, столиці Київської Русі. Українській державності не 30, а понад тисяча років!

Фото без опису

З нагоди свята, в Центрі культурних послуг Колочавської сільської ради пройшов урочистий захід. Вихованці театрального та хореографічного гуртків зі своїми керівниками підготували зворушливий патріотичний виступ.

 

Фото без опису
   «Історія свідчить,що бути українцями і господарями у власній країні нам дається дорогою ціною. З початком російської агресії проти України, ми осмислили наскільки цінною для нас є наша Держава. Тому всі маємо триматися єдності,  працювати кожен на своєму «фронті» задля її збереження і процвітання,підтримувати і молитися за наших воїнів, які щомиті борються з право бути, жити на своїй землі. Тож бажаю всім нам перемоги, перемоги  добра над злом, миру над війною. Будьмо сильні,  бережімо дітей, рідних, шануймо традиції, нашу історико-культурну спадщину -  і все буде Україна!» - наголосив голова Колочавської сільської ради Василь Худинець.

   Ще ніколи так щемливо не сприймалася пісня Назарія Яремчука «Родина», яку сьогодні виконав Володимир Маркович.

«Родина, родина – від батька й до сина
Від матері доні добро передам.
Родина, родина – це вся Україна
З глибоким корінням, з високим гіллям»
.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь