A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

У Колочавській громаді ремонтують житло для ВПО

Дата: 09.08.2022 10:06
Кількість переглядів: 486

Через напад росії на Україну мільйони українців втратили і житло, і роботу. Кілька тисяч внутрішньо переміщених осіб (ВПО) знайшли захист в Колочавській територіальній громаді. Півроку вони отримують в громаді безкоштовно найнеобхіднішу допомогу: житло, їжу, медикаменти. Повернутися додому найближчим часом переселенці не зможуть через бойові дії в їх регіонах, тому зараз гостро постала проблема облаштування житла для майже тисячі ВПО.

Фото без опису

Протягом півроку багато внутрішньо переміщених осіб жили в освітніх закладах громади, дехто в садибах. З 1 вересня розпочнеться нових навчальний рік, тож переселенцям необхідне нове житло, яке б узимку ще обігрівалося. Вирішити цю проблему Колочавській сільській раді допоможе проект «Людина в біді», який вже почав втілюватися в життя. В рамках проекту буде реставровано і зроблено капітальний ремонт чотирьох приміщень в Колочавській громаді, а також в Синевирській та Дубівських громадах. Кожна сім’я переселенців отримає окрему кімнату з санвузлом та спільною кухнею.

Фото без опису

«Ми дуже вдячні чеській громадській організації PresHranice z.s. та її керівнику Radim Kupec, а також благодійній організації ?lov?k v tísni за допомогу Колочавській сільській раді в реалізації проекту,- каже голова Колочавської сільської ради Василь Худинець. – Їхню допомогу під час війни важко переоцінити. Завдяки чеській допомозі, було врятовано багато життів, надається допомога всім внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на території нашої громади. Дякуємо за значну благодійну допомогу, за підтримку та розуміння проблем громади та України в ці складні часи. Своїми щиросердечними вчинками і невтомною працею наші чеські друзі дають можливість громадянам України відчути себе забезпеченими усіма засобами, які необхідні для того, щоб просто Жити».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь