Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Пожежі можна уникнути!

Дата: 11.08.2022 11:13
Кількість переглядів: 398

Цього літа через суху та спекотну погоду кількість пожеж в Закарпатський області збільшилася на 400 відсотків. Через людську необачність , паління трави та сміття, горять гектарі полів, лісів, завдано величезкої шкоди екосистемі і мільйони збитків.

Фото без опису

Лише за два тижні серпня в Колочавській громаді сталися дві пожежі В дворогосподаствах, остання - названа найбільшою за останні десятиліття. На щастя, люди лишилися живі, але без повністю без майна.

З метою попередження жахливих пожеж та їх непоправних наслідків, у середу, 10 серпня хустські рятувальники провели позапланове пожежно-профілактичне відпрацювання серед мешканців Колочавської громади.

Фото без опису

Фахівці ДСНС нагадали населенню про безпечне поводження з вогнем та застерегли від необачних вчинків.

«Перед початком опалювального сезону, обов’язково необхідно обстежити пічне опалення, прочисти димоходи, - каже головний інспектор ВЗ НС Хустського РУ ГУДНС України у Закарпатській області Василь Красняник.- Важливо допомогти старшим і одиноким людям підготуватися до зими, адже вони у групі ризику. Ну і завжди провіряти електропроводку,кожні десять років замінювати на нову, встановити автоматичний вимикач, адже майже всі пожежі у дворогосподарствах трапляються через неї».

Фото без опису

Тож пожежники роздали жителям громади листівки із застереженнями та правилами безпеки та поспілкувалися з з ними щодо дій у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів.

Крім того, працівники пожежно-рятувальної служби застерегли ли від необережного поводження з вогнем на відкритих територіях та нагадали про шкоду й небезпеку, яку несе в собі спалювання сухої рослинності як для власного здоров‘я, так і для довкілля.

НАГАДУЄМО ВСІМ: ПРИ ПОЖЕЖІ ДЗВОНИТИ 101!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь