Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

«Підтримка військових підрозділів – це наш прямий обов’язок», – Віктор Микита

Дата: 15.08.2022 20:25
Кількість переглядів: 251

Підтримка військових підрозділів Закарпаття повинна бути пропорційною до надходжень від сплати ПДФО у місцеві бюджети. На цьому наголосив очільник краю Віктор Микита.

Фото без опису

Днями керівництво ОВА провело аналіз програм територіальних громад щодо підтримки військових частин у місцях їхньої реєстрації по всій області.

«На жаль, був неприємно здивований, що не всі громади, отримуючи надходження до бюджетів від сплати ПДФО військовослужбовців, пропорційно виділяють кошти на їхні потреби», – прокоментував Віктор Микита.

За його словами, обласний бюджет, Ужгородська, Мукачівська та Чопська громади розподілили найбільше грошей. Залежно від військової частини ці перерахування сягають до 62% від сплати ПДФО військовослужбовців. У той же час інші громади або взагалі не виділили коштів, або спрямували до 15%.

Керівник Закарпаття підкреслив, що така ситуація є неприйнятною і повинна бути невідкладно змінена, тому доручив департаменту фінансів ОВА взаємодіяти з громадами, провести відповідні консультації.

«На найближчих сесіях місцевих рад потрібно прийняти рішення стосовно перегляду програм щодо підтримки військових частин у місцях їхньої реєстрації на збільшення фінансування, – зазначив Віктор Микита. – Саме ці формування боронять країну від окупанта, завдяки їм над Закарпаттям – мирне небо. Військові частини потребують додаткового фінансування на підтримку боєздатності, тож виділення коштів – це прямий обов’язок перед ними».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь