Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Родовище солі на Закарпатті сягає майже 76 га, – Мирослав Білецький

Дата: 16.08.2022 18:45
Кількість переглядів: 325

Вже найближчим часом Закарпаття стане центром видобування кам’яної солі другого ґатунку. Експерти встановили, що запаси корисної копалини в межах ліцензійної ділянки родовища на території Буштинської тергромади становлять майже 76 га. Про це розповів перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Фото без опису

«Сіль використовуватимуть у металургійній, нафтогазовій, енергетичній, хімічній, целюлозно-паперовій, текстильній галузях промисловості, а також у роботі підприємств житлово-комунального господарства і дорожньо-експлуатаційних служб», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, компанія має намір продовжити геологічне вивчення ділянки. Додаткові розвідувальні роботи допоможуть з’ясувати, чи є можливість отримати харчову сіль методом вилуговування через свердловини ропи відповідної якості.  У перспективі її можна переробити на сіль класу «Екстра».

У межах розвідувальних робіт планують пробурити 5 свердловин глибиною 500-600 м з повним вилученням проби гірської породи (керну) по всьому розрізу та передати її до спеціалізованої лабораторії для вивчення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь