A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

В області впроваджують Єдину інформаційну систему соціальної сфери

Дата: 17.08.2022 09:56
Кількість переглядів: 279

На Закарпатті працюють над впровадженням всеукраїнської Єдиної інформаційної системи соціальної сфери для впорядкування здійснення соціальних виплат населенню. Про це йшлося сьогодні на робочій нараді заступників голови ОВА Петра Добромільського та Олександра Пацкана.

Фото без опису

Ініціатива спростить процес надання грошової підтримки та відповідних послуг мешканцям регіону. Як зауважив Петро Добромільський, особливо це на часі для вимушених переселенців, адже так кошти надходитимуть їм ще оперативніше.

Отримати будь-який вид допомоги можна буде через фронт-офіс у територіальній громаді та ЦНАПі. Опрацьовуватимуть дані в районних і міських центрах, для цього на Закарпатті вже визначили відповідальних осіб.

За словами Олександра Пацкана, Система є кроком до цифровізації соцпослуг, оскільки тепер людям не доведеться збирати безліч паперів: дані вже будуть у Єдиному соціальному реєстрі. До того ж отримувачі зможуть відстежувати всю інформацію про себе в особистому електронному кабінеті.

Окрім підтримки вимушено переміщених осіб, до ЄІССС поступово увійдуть усі види соціальних виплат й адміністративних послуг такого типу. Йдеться про пенсії, субсидії та компенсації, допомогу малозабезпеченим сім'ям, безробітним тощо.

Для фахівців, котрі працюватимуть із Системою, передбачені відповідні навчання, щоб якнайшвидше запустити в регіоні новий сучасний механізм надання соціальних послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь