A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

До нас приїхав театр!

Дата: 29.04.2023 12:03
Кількість переглядів: 135

У п’ятницю, 28 квітня до Культурно-мистецького центру Колочавської сільської ради приїхали викладачі та студенти Академії культури і мистецтв Закарпатської обласної ради з театральною виставою – присвятою до 125-ї річниці з дня народження останнього опришка Карпат, колочавця Миколи Шугая.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Режисер вистави Олександр Куцик разом з колегами доц.кафедри мистецтвознавства Оксаною Шип, викладачами Анастасією Вишневською - Маркович і Михайлом Микулець та студентами 2-і 3 курсу кафедри режисури презентували жителям громади уривок з казки І.Франка «Фарбований лис» .

Також вони провели захопливий майстер-клас з театрального мистецтва для всіх присутніх дітей.

Керівник Центру культурних послуг Колочавської сільської ради Володимир Маркович щиро подякував гостям за влаштоване свято для учнів та вчителів колочавських закладів освіти, вихованців хореографічного та театрального гуртків центру, внутрішньо переміщених осіб тощо.

«Сучасні діти віддають перевагу відео, вони далекі від театру. Хоч саме завдяки театральному мистецтву наші діти здобувають безпосередній «живий» досвід співчуття та співпереживання, досліджують чужу (глядач) та власну (актор) експресію.

Заняття на гуртках з театральною майстерності дає дітям змогу набути акторського досвіду, імпровізувати, вчить моделювати різні ситуації спілкування, сприяє розвитку емоційного інтелекту, творчого мислення, вчить уміння мобілізувати себе та інших, долати бар’єри, пов’язані з неоднозначністю, невизначеністю та ризиками, співпрацювати.

Сьогоднішня вистава та майстер-клас дали можливість понад двом сотням присутніх глядачів поринути у світ театру та привідкрили двері до таємниць акторської майстерності. Тому щиро дякуємо викладачам та студентам Академії культури і мистецтв Закарпатської обласної ради( ректор Наталія Ігорівна Шетеля) за чудовий захід. . Наша співпраця на цьому не закінчиться і попереду ще багато цікавих спільних проектів»,- наголосив Володимир Маркович.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь