Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Закарпатські письменники Наталія та Андрій Дурунда представили свої книги на зустрічі з жителями Колочавської громади

Дата: 28.07.2023 14:30
Кількість переглядів: 75

Сьогодні у Центрі культурних послуг Колочавської сільської ради відбулася творча зустріч з відомими українськими письменниками Наталією та Андрієм Бурундою. Закарпатське письменницьке подружжя презентувало свої творчі доробки для жителів громади.

Фото без опису

Лауреатка премій «Коронація слова», «Дебют» Наталія Дурунда насамперед розповіла про її найбільший прозовий твір, який був надрукований у січні цього року - «За брамою пекла» та «Під клеймом OST». Роман, написаний на основі реальної історії, розповідає про долю двох дівчат, яких вивезли в фашиську Німеччину під час Другої світової війни. Дві сюжетні лінії: одна про зустріч з добротою, інша – про важку долю репатріантів, про пекло і в таборах, і після повернення додому. Репатріантами тоді стали 2,6 млн. українців. Повернувшись з таборів, вони навіть вдома потерпали від утисків, роками не мали паспортів і не користувалися державними пільгами.

Фото без опису

Крім цього роману були представлені книги Наталії Дурунди, надруковані раніше: «Це щастя, що ти в мене є», «Зрада», «Я дарую тобі смерть», «Солодкий смак сльози», «Спокутий гріх», «До твоїх ніг я небо простелю» та ін.

Відомий письменник Андрій Дурунда, лауреат всеукраїнської премії ім.

Б. Лепкого, міжнародних літературних премій «Кредо Івана Франка» (США) та ім. Вільгельма Маггера (Німеччина), родом з села Рекіти,що на Міжгірщині.

Під час свого виступу письменники розповів про свій шлях у літературу, познайомив присутніх з творчим доробком. Зокрема, він презентував серію книг «Роде наш красний», в якій розповідається про відомих людей сучасності та свій останній роман «Чаша».

Фото без опису

Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту та культури Ганна Ігнатишин та працівниці сільської бібліотеки Надія Савинець та Марія Ірговці щиро подякували закарпатським письменникам за презентацію та подаровані для бібліотеки видання. Тепер взяти почитати романи письменників може кожен житель Колочавської територіальної громади,який звернеться в сільську бібліотеку.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь