Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Табір завершився - враження залишилися

Дата: 16.08.2023 16:20
Кількість переглядів: 152

Протягом двох тижнів на території Культурно-мистецького центру і на локаціях Колочавської територіальної громади тривав денний табір для дітей внутрішньо переміщених осіб та колочавських дітей «Дитинство без війни».

Фото без опису

Під керівництвом працівників Центру культурних послуг Колочавської сільської ради діти вивчали та досліджували місцеві традиції та звичаї, відвідали музеї «Старе село»», «Стара школа», Церква Святого Духа, історико-етнографічний музей Івана Ольбрахта, вчилися грати на сопілці, скосівці, дримбі, трембіті, бандурі і танцювати коломийку. Щодня для дітей проводився урок англійської мови в ігровій формі.

Фото без опису

Та найбільший ажіотаж викликала постановка вистави з музичним супроводом троїстих музик «Колочавські вечорниці». Прем’єра вистави відбулася під час фестивалю «Верховинське літо» та зібрала сотні глядачів.

«Основна мета табору - тривале спілкування дітей між собою, вирішення спільних завдань, вивчення місцевої традиційної культури, звичаїв, акторська гра, - розповідає ініціатор та організатор табору, сільський голова Василь Худинець. – Діти у таборі забули про гаджети, вони гралися на свіжому повітрі, займалися гімнастикою, вивчали свої традиції, щодня пізнавали щось нове, знайомилися між собою. Атмосфера єдності і безпеки за життя, створила позитивний психо-емоційний стан та допомогла дітям ВПО знайти друзів, краще пізнати громаду і закарпатські традиції, інтегруватися в соціум. У час війни діти потребують найбільше уваги та турботи, тому ці два тижні стали для них періодом радості та подарували лише позитивні емоціїї».

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Табір проводився за підтримки міжнародної гуманітарної організації Людина в біді SK . Організатори та ініціатори табору - благодійна організація «Благодійний фонд розвитку гірських територій» та Колочавська сільська рада.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь