Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Історія села Колочава буде описана в 10-ти томах

Дата: 09.08.2023 09:34
Кількість переглядів: 147

  Черговий том з історії верховинського села Колочава днями презентував уродженець села Колочава, відомий банкір, екс-депутат член Національної спілки письменників України Станіслав Аржевітін.

Фото без описуСолідне видання під назвою «Колочава. Земля» складається аж з 16 розділів зі вступною частиною «500-річний земельний родовід села Колочава» . В книзі подані численні архівні матеріали , зокрема, збережені метричні церковні книги, розповідається про земельні відносини в різні періоди: австро-угорський, чехословацький, другий мадярський, радянський і до теперішнього часу. Автор особисто відшукав в архівах та систематизував великий масив документів. 

Фото без опису

  Перша презентація книги відбулася саме в Колочаві, в конференц-залі Центру культурних послуг Колочавської сільської ради. Участь в заході взяли сільський голова Василь Худинець, захисники України, представники місцевої влади, журналісти, однокласники Станіслава Аржевітна, десятки жителів села Колочава. Всі присутні отримали у подарунок нове видання з автографом автора.

Фото без опису«Колочава. Земля»  - це лише черговий том із серії «Історія верховинського села». Перед тим були книжки про останнього опришка Карпат Миколу Шугая — «Колочава. Шугаї» (2006), потім — «Колочава. Релігія» (2007), «Карпатська Україна: епоха в добі» (2013) про національно-визвольний рух на Закарпатті і, зокрема, в Колочаві. «Шкільництво» (2019).

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь