Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

У першу неділю жовтня українці вшановують захисників України, які вже дев'ятий рік дають відсіч російській агресії

Дата: 30.09.2023 10:31
Кількість переглядів: 85

У першу неділю жовтня українці вшановують захисників України, які вже дев'ятий рік дають відсіч російській агресії. Тепер це безсумнівно найважливіше свято в році, адже тільки завдяки військовим, медикам і волонтерам Україна зберегла свою незалежність.

Фото без опису

Вперше цього року День захисників і захисниць України відзначатиметься в нову дату - 1 жовтня.

З нагоди прийдешнього свята, у пʼятницю, 29 вересня, на території Негровецького ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. В. Росохи було провело урочистий захід з метою вшанування захисників української держави.

Перед пам’ятним знаком “Загиблим воїнам АТО” зібралися військові Колочавської громади, керівництво громади, адміністрація та учні закладу освіти, жителі громади.

Фото без опису

Воїн-захисник і директор Негровецького ЗЗСО Василь Васильович Ярема, який з перших днів війни став на захист України, привітав своїх побратимів-захисників зі святом та згадав загиблих воїнів-героїв Колочавської громади, жителів села Негровець, а це: Василь Росоха, Василь Пойда, Микола Ярема та Микола Попович. Пам’ять про загиблих воїнів було вшановано хвилиною мовчання, покладанням квітів до пам’ятного знаку “Загиблим воїнам АТО” та молитвою. Також було покладено квіти на могили захисників . Висловлено безмежну вдячність матерям, батькам та родині загиблих, які втратили найдорожче.

Фото без опису

«В ці дні ми маємо найбільше висловлювати нашу повагу та вдячність за подвиг живим захисникам і молитися за загиблих, - каже сільський голова Василь Худинець. Ціну за наше мирне життя та свободу воїни заплатили найвищу - віддали своє життя та здоровʼя. Памʼятаймо це щодня! Щиро дякуємо Негровецькому ЗЗСО за вшанування наших захисників та проведений захід. Бажаємо всім нам перемоги та миру на нашій землі!

Фото без опису

Слава Україні!💙💛🇺🇦Героям Слава!»

Фото надане

Негровецький ЗЗСО І-ІІІ ст.ім.В.Росохи

Ivan Havryl

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь