Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Участь в регіональному форумі "Реформування харчування: виклики, досягнення, перспективи".

Дата: 15.11.2023 13:56
Кількість переглядів: 37

Сьогодні в обласному центрі Закарпаття відбувся регіональний форум «Реформування харчування: виклики, досягнення, перспективи». До нього долучилися очільники районних військових адміністрацій, територіальних громад, керівники структурних підрозділів РВА, що відповідають за освітній напрям, та місцевих органів управління освітою.

Фото без опису

Регіональний форум відкрила перша леді України Олена Зеленська. Дружина Президента підкреслила, що попри все наші діти вчаться, а вчителі навчають, тому зараз основне завдання – максимально підтримати цю відвойовану освіту.

Фото без опису

💬 «Ми й раніше казали, що від якості харчування залежить якість навчання, сприйняття інформації. Уявіть, як ця якість важлива зараз – в умовах щоденного стресу, та й взагалі наші діти проходять такі страшні воєнні випробування, що дати їм сили це все пережити – наш обов’язок», – наголосила у відеозверненні Олена Зеленська.

✔️ Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА привітав учасників форуму, який стане ефективним майданчиком для обговорення ключових аспектів реформування системи харчування в закладах освіти з урахуванням розвитку гірських територій, віддалених населених пунктів і мультинаціональності нашого регіону.

 «Як батьки та посадові особи, ми зобов’язані прищепити культуру здорового харчування нашим дітям. Важливо це показувати на власному прикладі й залучати інших. Ми повинні об’єднати зусилля і визначити план дій щодо того, як це має працювати в кожній з громад. Ніхто, окрім вас, не знає, як буде краще вашій громаді», – зазначив очільник області.

Також Віктор Микита подякував першій леді Олені Зеленській та керівництву Проєктного офісу реформи системи харчування в закладах освіти, які на кожному етапі супроводжують процес нововведень.

 З вітальним словом до учасників заходу звернувся й заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків. За його словами, нещодавно Уряд затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування на наступні п’ять років. Вона враховує такі 4 основні напрямки:

▪️організація якісного та безпечного харчування: закупівлі та фінансування;

▪️відновлення та модернізація харчоблоків: комплексний підхід. Дотримання вимог системи НАССР;

▪️розвиток кадрового потенціалу;

▪️впровадження нових норм харчування, меню, а також формування культури здорового харчування.

Докладно про загальну концепцію Стратегії реформування системи шкільного харчування на період 2023-2027 р. та плани щодо вступу у Глобальну коаліцію шкільного харчування розповів керівник Проєктного офісу реформи системи

харчування в закладах освіти, голова Національної асоціації громадського харчування Орест Степаняк.

Також у межах форуму обговорили План реалізації Стратегії, особливості модернізації харчоблоків закладів освіти з використанням новітніх технологічних процесів та шляхи посилення фінансової спроможності громад для ефективної реалізації реформи. Окрему увагу приділили розвитку кадрового потенціалу й підготовці «агентів реформи», а також обговорили регіональний аспект впровадження нововведень.

Захід відбувся за ініціативи Закарпатської обласної військової адміністрації за підтримки Офісу Президента та Міністерства освіти і науки України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь