Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

ЯКЩО ДИТИНА "НЕ..." НЕКЕРОВАНА, НЕВГАМОВНА, НЕСЛУХНЯНА, НЕПОСИДЮЧА...

Дата: 25.01.2024 14:22
Кількість переглядів: 32

Найчастіше батькам та фахівцям хотілося би бачити дитинку, яка уважно слухає та поведінка якої є передбачуваною. Але реальність така, що саме іншим дітям потрібна допомога батьків та спеціалістів.

І найважчим є перший етап. Для того, щоб подальша корекційна робота з дитиною була результативною, потрібно насамперед налагодити із нею контакт. А для цього важливо за проблемою побачити саму дитину та її непрості почуття.

Фото без опису

Декілька порад для формування відношення та покращення відносин:

🔶 Прийняття замість відкидання

Так, зараз він трощить кабінет або каже «не буду» на кожне ваше прохання. Але дитина така, якою є, і проявляє себе так, як може. Тільки ваші професіоналізм разом із людяністю допоможуть розглянути за неугодною поведінкою вразливого малюка, якому потрібна допомога та підтримка.

🔶 Дії замість очікування

Як фахівець ви знаєте, що проблема не вирішиться сама собою і навряд чи зникне з віком сама по собі. Важливо донести до родини, що невідкладна робота необхідна прямо зараз.

🔶 Підтримка замість критики

Дитина з особливостями завжди отримує безліч зауважень та невтішних відгуків, в усіх місцях, де буває. Тож створіть для неї іншу ситуацію! Хваліть! Помічайте і заохочуйте щось хороше, правильне, що вона робить! Створюйте ситуації успіху та зміцнюйте самооцінку!

🔶 Увага до емоцій замість «вибуху»

Відстежуйте як стан дитини, так і власний. Якщо бачите, що дитина вже "на взводі", постарайтеся запобігти спалаху небажаної поведінки. Якщо відчуваєте, що самі наповнюєтеся роздратуванням і злістю, знайдіть спосіб заспокоїтись і не зірватися на дитину.

🔶 Віра та любов замість відчаю

Є така закономірність, що чим гірше поводиться дитина, тим більше вона потребує любові та віри. Ваша впевненість у її успіхах додасть сил не лише дитині, а й її родині.

🔶 Постійно шукайте! Прийоми, мотиваційні чинники, вправи, підходи, навіть слова. Знаходьте й використовуйте нові методи замість неефективних інструментів.

♦️♦️♦️

Дніпропетровський обласний методичний ресурсний центр.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь