Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Сенсорний розвиток у дитини

Дата: 10.01.2024 14:30
Кількість переглядів: 40

Сенсорний розвиток - це розвиток у дитини процесів сприйняття і уявлень про предмети і явища навколишнього світу. Дитина народжується на світ з готовими органами почуттів: у нього є очі, вуха, його шкіра володіє чутливістю, що дозволяє сприймати предмети, і т. п. Це лише передумови для сприйняття навколишнього світу.

Фото без опису

🔶Правильний сенсорний розвиток передбачає поступове формування вміння повною мірою сприймати предмети, що розташовані довкола. При цьому діти мають вміти виділяти ознаки окремих предметів. Мова йде найперше про колір та форму.

Також сенсорний розвиток дітей раннього віку передбачає накопичення інформації, що дозволяє порівнювати різні предмети за розміром та формою, за кольорами та рядом інших ознак. Правильний сенсорний розвиток дітей молодшого дошкільного віку передбачає ще й навичку орієнтуватися у просторі, відштовхуючись від певного предмета.

🔶Розглядаючи те, що таке сенсорика, варто сказати й про розвиток словникового запасу. Адже саме за допомогою слів діти вчаться сприймати та описувати дійсність. Словниковий запас має збільшуватись одночасно з тим, як діти пізнають навколишній світ.

Сенсорний розвиток дітей дошкільного віку передбачає ще й виховання самостійності як у керуванні власними емоціями, так і у вчинках та взаємодії з навколишнім світом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь