Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Чому РАС - це спектр?

Дата: 22.03.2024 10:11
Кількість переглядів: 8

Аутизм проявляється через різні симптоми, які можуть бути різного ступеня тяжкості, тому аутизм називають «спектральний розлад». Слово «спектр» використовують, тому що прояви розладу дуже різноманітні.

Наприклад, РАС може бути діагностований у інтелектуально та творчо обдарованих дітей, які демонструють видатні досягнення у мистецтві чи науках, а може бути виявлений у дітей із порушеннями інтелекту. Діагноз зустрічається у тих, хто уникає соціуму, а також у тих, хто постійно шукає взаємодії, але не може спілкуватися за прийнятими стандартами.

Фото без опису

Деякі люди з аутизмом чудово володіють усним мовленням, а інші здатні спілкуватися лише за допомогою альтернативних способів комунікації. І таких прикладів різноманітності проявів у спектрі аутизму можна навести безліч.

Недаремно існує вислів «Якщо ти бачив одну людину з аутизмом, то ти бачив одну людину з аутизмом» . В кожного свій унікальний набір проявів РАС. Але всіх обʼєднує наявність основних ознак - порушення соціальної комунікації та соціальної взаємодії, обмежені, повторювані моделі поведінки, інтереси та заняття.

Різний ступінь прояву інтенсивності цих дефіцитів і робить аутизм спектральним порушенням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь