Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про аутизм

Дата: 02.04.2023 14:30
Кількість переглядів: 18

РАС - це скорочення від "розлад аутистичного спектра", що є групою розладів, пов'язаних зі складними проблемами в комунікації та соціальних взаємодіях, обмеженими інтересами та поведінкою зі стереотипами.

РАС має різні форми та рівні важкості, що можуть проявлятися у різному ступені в кожній конкретній людині. У зв'язку з цим, діагноз РАС може бути встановлений лише після здійснення спеціального психолого-педагогічного або медичного дослідження.

Фото без опису

Люди з РАС можуть мати складнощі зі сприйняттям соціальних сигналів, таких як міміка, жести, мовлення тіла тощо, та можуть переживати відчуття перевантаження у занадто гучному або яскравому середовищі. Також вони можуть мати обмежені інтереси та захоплення, які виявляються у високому рівні спеціалізації та експертизи у певній галузі знань.

З розвитком сучасних підходів до роботи з РАС, діагноз є менш категоричним, а люди з РАС стають активними учасниками суспільства, з можливістю отримувати якісну освіту та підтримку для розвитку своїх навичок та здібностей.

Це дуже важлива тема, яка потребує більшого уваги та підтримки і людям з аутичним спектром розладу (РАС) зовсім не просто у нашому суспільстві. Вони щодня зтикаються зі стереотипами та обмеженнями, які накладає на них наше оточення. Але якщо ми працюватимемо разом, ми зможемо зробити життя людей з аутизмом кращим. Багато фахівців та батьків докладають надзусилля для цього процесу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь