Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Особливості розвитку та навчання дітей з РАС. Від теорії до практики"

Дата: 03.04.2024 10:02
Кількість переглядів: 21

Напередодні Міжнародного дня поширення інформації про аутизм фахівцями Комунальної установи «Колочавського інклюзивно-ресурсного центру» практичними психологами, фахівцями ( консультантами) Ледней М.В. та Шетеля О.Ю. було проведено інформаційно- роз’яснювальну кампанію "Особливості розвитку та навчання дітей з РАС. Від теорії до практики" з асистентами вихователя,які працюють із дітьми з РАС. Метою якої було звернути увагу на цю проблему.

Фото без опису

💙💙💙

2 квітня відзначають Всесвітній день поширення інформації про аутизм, і кожному з нас варто дізнатися про нього більше. Адже, за даними ВООЗ, з аутизмом народжується кожна сота дитина в світі.

Фото без опису

💙💙💙

В той же час аутична міжнародна спільнота вважає цей день та взагалі квітень - Днем (місяцем) прийняття аутизму (AutismAcceptance Day/ Month).

Фото без опису

Поважайте розклад і ритуали людини з аутизмом. Те, що може бути дрібницями для вас, є вкрай важливим для нього чи для неї. Якщо ви пропонуєте нову активність, дайте людині час на осмислення, будьте готові, що їй це може не сподобатись, і прийняти такий вибір.

Фото без опису

Блакитний колір і пазли є символами цього дня.

💙💙💙

Фото без опису

Аутизм – це, насправді, дуже різні особливості, тому одне слово вміщує розлади аутистичного спектру (РАС). Дехто з людей, що мають аутизм, використовує вербальну комунікацію з іншими, а дехто – ні, хтось потребує догляду упродовж усього життя, інші ж – можуть жити самостійно, працювати.

Фото без опису

У спілкуванні з людьми з РАС, як, власне, із іншими людьми, потрібно навчитися сприймати все як є і не намагатися «переробити» людину.

🚩Говоріть про аутизм не лише в квітні, розповідайте про аутичних осіб своїм дітям та друзям, підтримайте батьків аутичної дитини, яка навчається з вашою дитиною в одній школі або аутичну людину, зрозумівши її природу!

Так ми побудуємо справді інклюзивне та приймаюче суспільство.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь