Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

ДИТЯЧА ПІРАМІДКА

Дата: 17.10.2022 14:18
Кількість переглядів: 46

З якого віку можна купувати таку «головоломку» для малюка? Буквально з кількох місяців, як тільки дитина починає брати в руки нові предмети й вивчати їх візуально, тактильно та «на смак». Непоганий варіант пірамідка з великими кільцями, що зроблена з натурального дерева.

Фото без опису

Велика пірамідка актуальна для дітей віком 1–2 роки, а приблизно з 3 років можна підбирати варіанти «підвищеної» складності. Для малюків краще не вибирати іграшки з дрібними елементами: чим більші кільця, тим краще.☝️

Різноманіття форм▪️🔹🔺

Дерев'яна пірамідка вже давно стала класичною іграшкою для найменших. Нині є найрізноманітніші її варіації у вигляді нанизаних на стрижень:

• кубиків;▫️

• ковпачків;🔺

• квітів;🌺

• куль;🎈

• тварин і навіть будинків.🐈🏠

Під час гри деякими пірамідками можна просто збирати й розбирати елементи в довільному порядку. Інші іграшки пропонують додатковий функціонал – складати частини одна в одну, розрізняючи поняття «великий» і «маленький».

Для малюків можна підібрати конструктори зі світлозвуковою індикацією. Дітям старшого віку – складні конструкції з сотень кубиків.

Фото без опису

Кільця можна котити, використовувати як трафарети, обводячи й розфарбовуючи їх на папері. При цьому тренуються пам'ять, увага, дрібна моторика, розвиваються асоціативні зв'язки. Усе це чудово готує руку до письма.

Думки про те, що ігри з пірамідками розвивають координацію, спритність рухів і просторове мислення, давно збігаються. За допомогою пірамідок діти ознайомлюються з різними формами, кольорами, геометричними фігурами й поняттям «більше-менше».

Нині іграшки-пірамідки стали надзвичайно популярними завдяки доступній вартості, безпечності, простоті в освоєнні найменшими дітьми. Ви завжди можете використовувати їх комплексно з іншими розвивальними іграшками – це дає змогу дітям спілкуватися в компанії та розподіляти ролі в групі.👫

Підготувала вчитель-дефектолог✏️📚


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь