Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Причини аутизму. Хто винен?

Дата: 16.10.2022 14:20
Кількість переглядів: 66

Аутизм досліджується відносно недавно і до сих пір у вчених є більше питань ніж відповідей щодо цього стану. Проте є декілька догм, які є остаточними:

1) Розповіді про "холодну матір", "нову форму шизофреніі" "психологічні травми від батьків" "родову травму" " засилля бісів" "гріхи батьків" "неблагополучні сім'ї, алкоголіки та наркомани", "батьки, які народжують у старшому віці" і т.п як причини виникнення аутизму - це дуже шкідливі міфи, без жодного натяку на правду. Дитина з РАС може народитися у будь-якій сім'ї : і бідній, і заможній, і абсолютно здоровій, і зі шкідливими звичками, і там де дітей дуже люблять і пестять, і там де панують строгі правила і контроль, і в віруючих людей, і в атеїстів - у будь кого. РАС може стати частиною вашої сім'ї навіть якщо вам здається, що з вашими близькими такого ніколи не може статися. Більше того, в одних і тих же батьків може народитися троє нормотипових дітей і одна аутична дитина, або п'ятеро аутичних і двоє нормотипових і т.п. Ніякої закономірності не існує, винних немає.

Фото без опису

2) РАС завжди вроджений і не буває набутим. Зазвичай яскраві симптоми розладу починають проявлятися у віці 2-3 роки. До цього часу дитина може розвиватися за всіма критеріями норми, а потім раптово втрачати усі набуті навички і вміння. Тобто дитина з РАС може раптово перестати говорити, самостійно їсти, користуватися туалетом ітд. Це не означає, що аутизм стався в цей момент. Американські вчені вказують на те, що до певного віку мозок людини компенсує певні прояви розладу, тобто маскує його.

3) Сьогодні вчені дійшли до висновку, що РАС провокують генні модифікаціі людини і значно впливає забруднене довкілля. Але комбінації генів, що можуть впливати настільки численні, що людство до сих пір не може визначити, які з них є принципово важливими для аутизму. А довкілля однакове у всіх: і для тих, кто народився аутичним і для тих, кто народився нормотиповим. Ці припущення досліджень все ще не є остаточно достовірними.

То ж найсправедливішим буде сказати, що на даний момент людство не знає чому частина людей народжується з аутизмом, а частина без.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь