Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

2 квітня відзначається Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму

Дата: 02.04.2022 11:26
Кількість переглядів: 40

Щорічно 2 квітня відзначається Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму.

Поруч із нами ростуть незвичайні діти, їх називають «дітьми дощу»:

Дітки грають з предметами не так, як більшість, вони радіють іншому;

 Їм важко встановлювати дружні стосунки;

 Їм важко говорити про свої відчуття та втримувати контакт;

У них свій, закритий для сторонніх світ.

Але їм дуже потрібна наша допомога, підтримка і розуміння.

Не зважаючи на ці труднощі аутисти є дуже унікальним людьми:

Вони можуть вивчити багато мов світу , оскільки у них феноменальна пам'ять, оперують математичними знанями на найвищому рівні.

Фото без опису

Тому пропонуємо Вам список відомих та геніальних людей аутистів:

💙Кім Пік - прототип героя відомого фільму «Людина дощу» - визнаний геній з синдромом Савант (окремий випадок аутизму). Здібності Піка вражають уяву. Вже в три роки дивний геній умів миттєво витягувати кубічний корінь і перемножувати тризначні числа з десятковими дробами. У 53 роки він знав напам'ять більше семи тисяч книг, причому особливу слабкість мав до довідників із статистичними таблицями.

💙Метт Севедж - музичний савант. Володіючи абсолютним слухом, він запам'ятовує будь-якої складності симфонічний твір, лише один раз почувши його. Також по звуку працюючого автомобільного мотора він може визначити марку машини і навіть ступінь зносу двигуна. У віці шести років Севедж доводив до сказу свого вчителя музики, намагаючись виправляти «помилки» у творах Моцарта і Шуберта. Так у Севеджа є вже п'ять джазових альбомів.

💙Крістофер Тейлор - англійський аутист. Він примудрився досконало вивчити 30 мов, читаючи іноземні газети в місцевому пабі.

При цьому говорить про себе: "Коли я читаю розповідь, мені важко зрозуміти наміри героїв. У бесіді по телефону я часто не впевнений, чи моя черга говорити."

💙Леслі Лемке - музикант. Народився в 1952-м з глаукомою і пошкодженням мозку. Хлопчику видалили очі. Рідна мати відмовилася від нього, і дитину усиновила медсестра Мей Лемке. Вже в ранньому дитинстві Леслі демонстрував здатність повністю запам'ятовувати розмови. У 14 років Мей вперше почула, як він грає на фортепіано, відтворюючи мелодію, яка нещодавно звучала по телевізору. Незабаром Леслі вже виступав з концертами по усьому світі.

💙Джеймс Генрі Пуллен - відомий аутист у світі як Геній Ірлсвудского притулку. До семи років він вивчив одне-єдине слово - спотворене "мама". Якщо йому був потрібний який-небудь інструмент, він з легкістю виготовляв його сам. Головний шедевр Пуллен - модель корабля "Грейт Істерн". Він працював над кораблем сім років, виточив всі деталі, що включали 5585 заклепок, 13 шлюпок і мініатюрні меблі салонів.

💙Донна Вільямс (народилася в 1963 році) - художниця і автор австралійських бестселерів. Її перша книга називалася "Ніхто з Нізвідки: незвичайна автобіографія дівчинки-аутиста". У дитинстві Донні довго не могли поставити правильний діагноз: її вважали глухою. Дівчинка ні на чому не могла зосередитися, не могла відповісти на пряме запитання і, як вона написала пізніше, сприймала світ хаосом звуків і кольорів. Наразі Донна - успішна людина, вона заміжня за програмістом, продовжує писати книги і займається створенням сайту для аутистів

💙Темпл Гранден (народилася в 1947 році) - доктор філософії, професор, Темпл Гранден (народилася в 1947 році) - доктор філософії, професор, письменниця, автор книги "Переклад з мови тварин". Найвідоміша після Кіма Піка аутистка у світі. Справою життя Гранден стало полегшення страждань тварин. 90% худоби в США і Канаді перед забоєм проходять через загороди, сконструйовані за порадами Гранден так, що перед смертю тварини не відчувають страху і жаху. Завдяки Гранден, яка в подробицях описала свій стан, світ хворих на аутизм став зрозумілішим здоровим людям.

💙А також Білл Гейтс, Енді Ворхол, Григорій Перельман (а також є думка, що і Марія Кюрі, Моцарт, Ван Гог) були аутистами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь