Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

2 квітня відзначається Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму

Дата: 02.04.2022 11:26
Кількість переглядів: 30

Щорічно 2 квітня відзначається Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму.

Поруч із нами ростуть незвичайні діти, їх називають «дітьми дощу»:

Дітки грають з предметами не так, як більшість, вони радіють іншому;

 Їм важко встановлювати дружні стосунки;

 Їм важко говорити про свої відчуття та втримувати контакт;

У них свій, закритий для сторонніх світ.

Але їм дуже потрібна наша допомога, підтримка і розуміння.

Не зважаючи на ці труднощі аутисти є дуже унікальним людьми:

Вони можуть вивчити багато мов світу , оскільки у них феноменальна пам'ять, оперують математичними знанями на найвищому рівні.

Фото без опису

Тому пропонуємо Вам список відомих та геніальних людей аутистів:

💙Кім Пік - прототип героя відомого фільму «Людина дощу» - визнаний геній з синдромом Савант (окремий випадок аутизму). Здібності Піка вражають уяву. Вже в три роки дивний геній умів миттєво витягувати кубічний корінь і перемножувати тризначні числа з десятковими дробами. У 53 роки він знав напам'ять більше семи тисяч книг, причому особливу слабкість мав до довідників із статистичними таблицями.

💙Метт Севедж - музичний савант. Володіючи абсолютним слухом, він запам'ятовує будь-якої складності симфонічний твір, лише один раз почувши його. Також по звуку працюючого автомобільного мотора він може визначити марку машини і навіть ступінь зносу двигуна. У віці шести років Севедж доводив до сказу свого вчителя музики, намагаючись виправляти «помилки» у творах Моцарта і Шуберта. Так у Севеджа є вже п'ять джазових альбомів.

💙Крістофер Тейлор - англійський аутист. Він примудрився досконало вивчити 30 мов, читаючи іноземні газети в місцевому пабі.

При цьому говорить про себе: "Коли я читаю розповідь, мені важко зрозуміти наміри героїв. У бесіді по телефону я часто не впевнений, чи моя черга говорити."

💙Леслі Лемке - музикант. Народився в 1952-м з глаукомою і пошкодженням мозку. Хлопчику видалили очі. Рідна мати відмовилася від нього, і дитину усиновила медсестра Мей Лемке. Вже в ранньому дитинстві Леслі демонстрував здатність повністю запам'ятовувати розмови. У 14 років Мей вперше почула, як він грає на фортепіано, відтворюючи мелодію, яка нещодавно звучала по телевізору. Незабаром Леслі вже виступав з концертами по усьому світі.

💙Джеймс Генрі Пуллен - відомий аутист у світі як Геній Ірлсвудского притулку. До семи років він вивчив одне-єдине слово - спотворене "мама". Якщо йому був потрібний який-небудь інструмент, він з легкістю виготовляв його сам. Головний шедевр Пуллен - модель корабля "Грейт Істерн". Він працював над кораблем сім років, виточив всі деталі, що включали 5585 заклепок, 13 шлюпок і мініатюрні меблі салонів.

💙Донна Вільямс (народилася в 1963 році) - художниця і автор австралійських бестселерів. Її перша книга називалася "Ніхто з Нізвідки: незвичайна автобіографія дівчинки-аутиста". У дитинстві Донні довго не могли поставити правильний діагноз: її вважали глухою. Дівчинка ні на чому не могла зосередитися, не могла відповісти на пряме запитання і, як вона написала пізніше, сприймала світ хаосом звуків і кольорів. Наразі Донна - успішна людина, вона заміжня за програмістом, продовжує писати книги і займається створенням сайту для аутистів

💙Темпл Гранден (народилася в 1947 році) - доктор філософії, професор, Темпл Гранден (народилася в 1947 році) - доктор філософії, професор, письменниця, автор книги "Переклад з мови тварин". Найвідоміша після Кіма Піка аутистка у світі. Справою життя Гранден стало полегшення страждань тварин. 90% худоби в США і Канаді перед забоєм проходять через загороди, сконструйовані за порадами Гранден так, що перед смертю тварини не відчувають страху і жаху. Завдяки Гранден, яка в подробицях описала свій стан, світ хворих на аутизм став зрозумілішим здоровим людям.

💙А також Білл Гейтс, Енді Ворхол, Григорій Перельман (а також є думка, що і Марія Кюрі, Моцарт, Ван Гог) були аутистами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь