Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Обмін досвідом громад: Івано-Франківська та Тернопільська області відвідали Колочавську громаду

Дата: 18.04.2024 10:52
Кількість переглядів: 121

Понад два десятки голів та заступники голів територіальних громад Тернопільської та Івано-Франківської областей відвідали Колочавську громаду. Візит відбувся в рамках програми з обміну досвідом на тему: «Інструменти місцевого економічного розвитку в громадах Закарпатської області, що впроваджується «U-LEAD з Європою».

Мета візиту в Колочавську громаду: ознайомити учасників візиту із прикладами успішних практик розвитку туризму, залучення позабюджетного фінансування, реалізації проєктів транскордонного співробітництва в громаді.

Фото без опису

Сільський голова Василь Худинець поділився з гостями успішними кейсами залучення грантових коштів в розвиток громади, використання історико-культурної спадщини як інструменту для економічного розвитку громади та розповів про інструменти налагодження міжнародного співробітництва.

Фото без опису

«Коли громада не має грантового досвіду,то важливо брати участь в будь-яких проектах, набувати знань, практики. А вже маючи хорошу грантову історію, можна вибирати,який проект вам буде цікавий для впровадження в громаді»,- наголосив сільський голова.

Василь Іванович підкреслив, що успіх реалізованих проектів в Колочавській громаді — результат спільної праці, а ці проекти є лише початком, і громада планує продовжувати активно розвиватися та залучати нові можливості для покращення якості життя мешканців.

Фото без опису

«Не в усіх громадах Закарпаття є таке розуміння важливості залучення грантових інвестицій в розвиток, як у Колочавській громаді, - розповідає Павло Логвінов, керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Закарпатській області. - Тут ми бачимо розуміння голови громади щодо налагодження міжнародного партнерства, яке в Колочаві вже історично десятками років розвивається і використовується на благо жителів громади. В Колочавській громаді є завжди гарні ідеї щодо розвитку території, це дійсно наш партнер,який може розраховувати на нас в подальшому».

Гості були вражені активністю та ефективністю роботи Колочавської громади в різних сферах.

Під час обміну досвідом,голови громад обговорювали можливість впровадження подібних проектів у своїх громадах, а також домовлялися про подальшу співпрацю та обмін ідеями. Візит став важливим кроком у зміцненні співпраці між громадами та сприятиме подальшому розвитку місцевого самоврядування в усіх трьох областях.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь