Колочавська громада
Закарпатська область, Хустський район

Обмін досвідом громад: Івано-Франківська та Тернопільська області відвідали Колочавську громаду

Дата: 18.04.2024 10:52
Кількість переглядів: 79

Понад два десятки голів та заступники голів територіальних громад Тернопільської та Івано-Франківської областей відвідали Колочавську громаду. Візит відбувся в рамках програми з обміну досвідом на тему: «Інструменти місцевого економічного розвитку в громадах Закарпатської області, що впроваджується «U-LEAD з Європою».

Мета візиту в Колочавську громаду: ознайомити учасників візиту із прикладами успішних практик розвитку туризму, залучення позабюджетного фінансування, реалізації проєктів транскордонного співробітництва в громаді.

Фото без опису

Сільський голова Василь Худинець поділився з гостями успішними кейсами залучення грантових коштів в розвиток громади, використання історико-культурної спадщини як інструменту для економічного розвитку громади та розповів про інструменти налагодження міжнародного співробітництва.

Фото без опису

«Коли громада не має грантового досвіду,то важливо брати участь в будь-яких проектах, набувати знань, практики. А вже маючи хорошу грантову історію, можна вибирати,який проект вам буде цікавий для впровадження в громаді»,- наголосив сільський голова.

Василь Іванович підкреслив, що успіх реалізованих проектів в Колочавській громаді — результат спільної праці, а ці проекти є лише початком, і громада планує продовжувати активно розвиватися та залучати нові можливості для покращення якості життя мешканців.

Фото без опису

«Не в усіх громадах Закарпаття є таке розуміння важливості залучення грантових інвестицій в розвиток, як у Колочавській громаді, - розповідає Павло Логвінов, керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Закарпатській області. - Тут ми бачимо розуміння голови громади щодо налагодження міжнародного партнерства, яке в Колочаві вже історично десятками років розвивається і використовується на благо жителів громади. В Колочавській громаді є завжди гарні ідеї щодо розвитку території, це дійсно наш партнер,який може розраховувати на нас в подальшому».

Гості були вражені активністю та ефективністю роботи Колочавської громади в різних сферах.

Під час обміну досвідом,голови громад обговорювали можливість впровадження подібних проектів у своїх громадах, а також домовлялися про подальшу співпрацю та обмін ідеями. Візит став важливим кроком у зміцненні співпраці між громадами та сприятиме подальшому розвитку місцевого самоврядування в усіх трьох областях.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь